Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trafikverket om växelfelet – därför tar det tid

Växelfelet som orsakat tågstoppet mellan Södertälje och Nykvarn är omfattande och tar därför tid att laga, först på torsdag kan tågen rulla igen. Det meddelar Trafikverket.

Växelfelet orsakades av en olycka under natten till tisdag. Ett tåg körde sönder växeln, säger Lena Karlsson, presskommunikatör på Trafikverket.

– Efter olyckan skickade vi omedelbart ut reparatörer som kunde konstatera att det rörde sig om ett omfattande fel, och det tar tid att laga, fortsätter hon.

Trafikverket beräknar att felet ska vara lagat till att torsdagstrafiken drag igång, vid klockan fem på morgonen. Fram till dess uppmanar de resenärer att räkna med längre restid.

– Viss trafik kommer att ledas om, viss trafik kommer att ersättas med buss och vissa avgångar kommer att ställas in helt. Hur mycket längre tid resorna kommer att ta är svårt att svara på, men vi uppmanar resenärerna att kontakta tågbolagen för att få information om vad som gäller för deras resa, säger Lena Karlsson.