Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trafiksäkerhetsvecka: Nio förare har åkt fast hittills

Den här veckan hålls den nationella trafiksäkerhetsveckan, vilket innebär att polisen fokuserar särskilt på trafikbrott kring skolor. Bara första dagen blev tre förare av med körkortet i Södertälje – medan ytterligare sex fick böter.

Anmäl text- och faktafel

Varje år kring skolstarten har polisen i Sverige en nationellt samordnad trafiksäkerhetsinsats med fokus på hastighet utanför skolor och förskolor.

I Södertälje gav kontrollerna dystra resultat redan första dagen på veckan. Under måndagen åkte sammanlagt nio personer dit för fortkörning. Av dessa blev tre av med körkortet, medan resterande fick böter.

Polisen i Södertälje uppmanar nu alla bilförare att ta det lugnt i trafiken. Särskilt nära skolor. "Ni som kör utanför skolorna är föräldrar till barnen som går där. Att få böter av oss är en sak, men att skada någon annan för att man kört för fort är inte roligt att leva med", står det i polisens inlägg på Facebook.