Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trafikolycka på E4:an

En kvinna från Järna med tre barn körde in i räcket på E4 i Södertälje syd strax före klockan elva på torsdagen.  (UPPDATERAD 14:26)

Av okänd anledning vinglade bilen till och krockade in i mitträcket på motorvägen i höjd med Södertälje syd. Vid ratten satt en kvinna från Järna med tre barn i bilen – den äldsta tio år gammal. Kollissionen satte stopp för färden på ett abrupt sätt.

Vittnen som passerade larmade räddningstjänst och polis, som anlände platsen vid elvatiden.

Till en början befarades personskador, men väl på platsen kunde räddningstjänsten konstatera att så inte var fallet. Kvinnan chockades dock av den kraftiga smällen och togs omhand på platsen, barnen klarade sig bra.

– Barnen fick sitta i brandbilen och var ganska nöjda, säger stationsbefälet Mikael Eriksson vid Södertäljepolisen.

Orsaken till olyckan är oklar, enligt polisen, men vägrenarna var fyllda av snömodd från Järna och norrut. Oklart är om bilen hade dubbdäck eller om den endast hade dubbfria vinterdäck, något som ökar olycksrisken vid det hala underlaget.

Kvinnan och barnen fördes helskinnade från olycksplatsen och bilen bärgades kort efter. Inga längre köer uppstod på vägen som en följd av olyckan.