Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trafikkaos i stan efter krock på motorvägsbron

Det blev trafikkaos och köer i hela stan när en lastbil körde in i räcket på motorvägsbron. Bron stängdes för besiktning och trafiken leddes genom stan hela förmiddagen. Efter lunch öppnades ett körfält och det andra öppnar preliminärt 20.00. (UPPDATERAD 15.03)

All trafik söderut på E4 fick under tisdagsförmiddagen ledas av vid Moraberg på grund av en olycka som inträffade vid fyratiden i natt. En långtradare ska ha fått sladd på bron och kört in i räcket i hög hastighet.

Enligt polisen studsade långtradaren mellan räckena på bägge sidorna av bron och den måste nu inspekteras för att se om den skadats.

Bron stängdes av och inspektörer kallades till platsen för att skadebesikta bron. Vid lunchtid öppnades det vänstra körfältet igen för trafik medan det högra var fortsatt avstängt på grund av det skadade räcket. Polisen räknade under eftermiddagen med att man preliminärt kunde öppna det andra körfältet vid åttatiden på kvällen.

Stora köer uppstod i stan på grund av omledningen och vid halv åttatiden förvärrades läget ytterligare då två lastbilar körde fast och blockerade vägen vid Turingekorset efter klaffbron. Strax före klockan halv tio var lastbilarna bärgade från platsen.

Dessutom ska en buss ha kört in i en snövall och blockerat trafiken på Strängnäsvägen strax före klockan åtta och skapat köer även där. Senare var det även en lastbil som fastnade vid viadukten på Uthamnsvägen i Södra och blockerade traiken där.

Även busstrafiken påverkades av de stora köerna. Samtlga linjerna drogs med förseningar och mot Brunnsäng var bussarna helt inställda från niotiden på grund av framkomlighetsproblemen.