Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen vill ha bort bilarna – nya regler för trafiken i centrum i maj

Nu kommer nya trafikregler för Södertäljes centrum. Målet är att minska trafiken.

Annons

Arkivbild. Rådhusgatan är en av de gator som får skärpta regler.

När fler bor i centrum måste biltrafiken maka på sig för att de boende ska trivas. Så verkar kommunen resonera kring de nya trafikregler för centrum som presenterades idag och ska börja gälla i början av maj.

– Vi vill skapa en trivsam miljö för dem som rör sig, bor och är verksamma i Södertälje centrum, därför arbetar vi med att minska fordonstrafiken på vissa gator, säger Per Bråmå, trafik- och gatuingenjör på Södertälje kommun, i ett pressmeddelande.

De nya reglerna gäller Saltsjögatan och Saltsjötorget, Järnagatan och Storgatan fram till Stora torget, samt delar av tvärgatorna i området: Badhusgatan, Nedre Torekällgatan/ Ekdalsgatan, Råhusgatan och Garvaregatan.

Här är de nya relgerna:

Den del av Järnagatan som är ett gångfartsområde (mellan Saltsjögatan och Badhusgatan) får förbud mot fordonstrafik nattetid. Förbudet gäller mellan 23 och 05.

Leveranser till butiker och restauranger ska ske mellan 06 och 11, annars får fordonen åka via så kallade trafikfar i anslutning till Kringlanhuset, Lunagallerian, Åhlénsfastigheten och Telgehuset.

11- 23, fordon får köra på de gåendes villkor, i gånghastighet.

På de delar av området som är skyltat som gågata får inga fordon förutom cykel köras mellan 11 och 06.

Det ska gå att söka dispens från reglerna.

Mer läsning

Annons