Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Touma tippar att SFK blir ett topplag

Splittrat och utslaget. Division ett-kostymen blev för stor.När SFK i morgon gör omstart i tvåan är bara fyra spelare från fjolårssäsongen kvar – däribland nye lagkaptenen Karlos Touma

Karlos Touma står uppställd utanför Södertälje Fotbollsarena för fotografering. Samtidigt öser regnet ner.

– Jag älskar att spela i det här vädret. Bra syre i luften och mycket närkamper.

Södertälje FK ska strax göra sista träningen inför morgondagens seriepremiär i division två södra Svealand, borta mot Motala – Karlos Toumas hemstad.

– Jag bodde där till jag var sex, så det är lite kul. Det är en match mellan vad jag tror kommer bli två topplag.

Plötsligt öppnar SFK-spelaren Gabriel Malki entrédörren till spelaringången, sticker ut huvudet i regnet och ropar att Karlos Touma är den stora stjärnan laget.

Åtminstone kommer Touma vara lagets nya kapten.

– Det var inget jag frågade efter. Men det är verkligen en stor ära, säger Touma och berättar att förtroendet för honom var en stor anledning till att anfallaren var en av få som valde att förlänga kontraktet inför årets säsong.

– Klubben har gett mig ett ansvar som jag inte fått förut. Det känns annorlunda nu, allting är mycket roligare.

Tillsammans med Gabriel Malki är Touma en av endast fyra spelare som är kvar från fjolårets säsong, som slutade i att SFK degraderades till division två.

– Vi började säsongen väldigt bra, vi hade tre raka segrar och två, tre kryss. Men sen började vissa spelare och ledare tro att det var lättare än det var. Vi tog oss vatten över huvudet, säger Touma som samtidigt berättar att alla drog åt olika håll i klubben.

– Jag tror att de som ansvarade för laget hade ett annat tänkesätt än klubben. På så sätt drog laget åt ett annat håll än klubben ville. Man jobbade alltid i motvind.

I morgon startar SFK om i division två – och det är en nystart som inte bara är sportslig. Klubben kommer spela sina hemmamatcher på gräs på Södertälje IP, och det med ett lag som återigen till en majoritet består av spelare från Södertälje.

– De 30 procent som kommer utifrån – det är som att de bott i Södertälje hela sitt liv. Vi är som en stor familj. Sen är det jävligt grinigt på träningarna, men så ska det vara.

Efter fem mål förra säsongen hoppas även Touma på en nystart.

– 15 baljor blir det, skrattar han.

Drömmer du fortfarande om spel i de högre ligorna?

– Självklart har man sådana drömmar, men det är inget jag går runt och tänker på längre. Jag vet att Syriens landslag är här och känner på mig, men man kan inte gå runt och tänka på det. Det blir bara jobbigt.

Jobbig att möta

Namn: Karlos Touma.

Ålder: 24.

Bor: Geneta, Södertälje.

Yrke: Fotbollsspelare och elevassistent.

Tidigare klubbar: Mellringe, BK Forward, Syrianska, Huddinge IF, Arameisk-Syrianska

Botkyrka IF, Gröndals IK, Valsta Syrianska IK, Vasalunds IF.

Bästa säsong: 13 mål på 25 matcher för Vasalund säsongen 2012.

På fritiden: ”Det blir mycket bio och TV-spel.”

Karlos Touma på plan: ”Jag skulle nog säga att jag är en jobbig spelare att möta. Första närkampen är viktig, man måste visa att: Här är Karlos. Så är det bara. Man kan inte gömma sig på plan”.

SFK:s premiärmatch: Motala AIF–Södertälje FK. Lördag, klockan 15.00 på Idrottsparken.