Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Totalstopp för pendeltågen – inga tåg kunde passera Älvsjö

Ett omfattande elfel gjorde att inga pendeltåg kan passera knutpunkten Älvsjö under knappt en timme på torsdagen.

Totalstoppet gjorde att inga tåg till och från Stockholms Central och vidare till/från Södertälje respektive Nynäshamn kan passera.

Vid 17.30-tiden meddelande Trafikverket att tågstoppet vid Älvsjö var avhjälpt och att tåget mot Södertälje gick som vanligt igen.

Trafiken mot Nynäshamn påverkades fortsättningsvis på grund av ett elfel som stoppade tågtrafiken mellan Skogås och Handen. Ersättningsbussar sattes enligt SL in – läsare har dock hört av sig till tidningen och påpekat att flera tåg mellan Västerhaninge och Nynäshamn ställts in utan att ersättningsbussar stod att hitta.

– Det finns inga ersättningsbussar. Det är fullt med folk men inga meddelanden från SL Och personalen vet heller inget. Tidsskyltarna ”gissar”. Bara 847 går mot Ösmo 1 gång i timmen. Jag har tur som fick plats, uppger den drabbade läsaren.

Pendeltågstrafiken stod still sedan felet upptäcktes klockan 16.42 på torsdagen och fram till omkring klockan 17.30.