Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Torpeden nekar till mordet på K-sigge

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

På onsdagen ställdes ”Torpeden” inför rätten misstänkt för det första mordet inne på Oasen den 23 december 2009. Men åklagarnas huvudvittne tog tillbaka allt han tidigare påståtts ha sagt i polisförhör.
– Det stämmer inte att jag såg skytten, säger han i dag.

Klockan var runt halv tre på morgonen den 23 december 2009 när Muhanned ”K-Sigge” Ali sköts inne på Oasen i Ronna centrum. Han avled senare på sjukhuset. K-Sigge var medlem av Bandidos supportergrupp X-team och polisen tror att mordet var inledningen på gangsterkriget i Södertälje.

I går fick den misstänkte skytten – en 20-årig Ronnabo som LT valt att kalla ”Torpeden” – svara på åklagarnas frågor om den aktuella natten.

– Jag har inte begått det här mordet, säger han.

Enligt åklagarsidan ringde Torpeden och fixade fram en pistol strax innan mordet, vilket denne förnekar.

Klockan var närmare halv tre på natten när skytten kom in i Oasen och sköt K-Sigge med flera skott.

 En i dag 63-årig man, som jobbade i köket, ska enligt polisen ha känt igen mördaren som just Torpeden och sagt det till tre olika polismän. Bland annat den 2 februari 2010 ska mannen, enligt polisen, ha sagt att han såg skytten med jackans luva uppfälld över huvudet och en halsduk för munnen. Men detta bekräftade han inte när han vittnade inför tingsrätten i går.

– Jag hörde skottlossning och såg sen K-Sigge ligga på golvet, säger han.

När åklagare Tora Holst frågade om han såg vem som sköt, svarade han:

– Nej.

När hon påminde honom om det tidigare polisförhöret, sade han via tolk:

– Jag har inte sett det här, det är fel, jag har inte läst några förhör, jag kan inte svenska och är analfabet.

Enligt åklagarsidan är mannen skrämd till tystnad. Åklagaren läste då upp vad vittnet sagt till polisen tidigare: att han inte ville vittna, att han var rädd och inte ville att hans familj skulle komma till skada.

– Det är lögner, svarade vittnet på det.

Åklagarsidan fick några minuters överläggning och återkom sedan. De påminde då om vittneseden och att han tidigare talat svenska vid förhör.

Senare vittnade en man om att han skjutsat hem Torpeden från McDonald´s i Moraberg strax innan mordet. Han säger att han släppte av Torpeden vid dennes hem och på väg därifrån fick han höra om att någon skjutits i Ronna centrum. Senare på natten spekulerades det om att Torpeden var skytten,

- Jag reagerade på det eftersom det var omöjligt, jag hade ju nyss skjutsat hem honom, säger vittnet.

Under fredagen fortsätter rättegången. Då ska de tre poliser vittna som tidigare förhört mannen.

I torsdagens pappers-LT: Nätverkets ledare Bernard Khouri: "Jag styr inga killar". Köp och läs tidningen digitalt här.