Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tor-Arne oroas inför premiären

AFF fick ”bara” med sig 1–1 i genrepet till superettan hemma mot Nyköping. Om en vecka börjar allvaret, och tränaren Tor-Arne Fredheim ser med oro på premiären.

Assyriska saknade en lång rad spelare i gårdagens hemmamatch mot division ett-laget Nyköpings Bis – den sista inför den stundande premiären hemma mot Dalkurd. Då fick testspelaren Gabriel Valongo Da Silva gå in som mittback.

– Det har jag aldrig varit med om förut. I ett genrep vill man ju ha med sig sina egna spelare, men med David (Durmaz) skadad och Mamadou (Wague) sjuk så har vi inga andra möjligheter just nu, säger Assyriskatränaren Tor-Arne Fredheim.

Tillsammans med rutinerade Linus Malmborg i mittlåset, ställdes dock försvararen inte på några större prov under en första halvlek som bjöd på långsamt spel, passningar med fel adress och få avslut. Närmast kom Ken Fagerberg med ett skott ett par meter över.

En fin 20-minutersperiod i den andra halvleken skulle dock ge hemmalaget ledningen.

Mattias Genc, som till stora delar gjorde en bra match, serverade med en läcker yttersida inhopparen Tim Söderström, som rundade målvakten och satte 1–0.

Minuten senare borde anfallaren gjort ytterligare ett mål.

I stället växte Nyköping och tio minuter från slutet kvitterade gästerna, efter ett fint klapp-klapp-spel.

– Det såg bra ut första 20 under andra, då trodde jag att vi skulle göra några mål till. Men sen bjöd vi in dem, och det får vi lära oss av, säger Fredheim och fortsätter:

– Vi har ju bara spelat två matcher den senaste månaden, så vi är långt i från där vi ska vara. Men bra att många fick 90 minuter i alla fall.

Börjar du ändå kunna se konturerna av hur du vill att ni ska spela?

– Nja, det tycker jag inte. Nu är (Fredrik) Holster, våran speluppbyggare, inte med. Då faller mycket av vårt spel. Och vi har inte Kenny (Pavey), Mamadou (Wague), inte (Soo Yong) Yoon – så det är flera av de offensiva pjäserna som inte är med. Hoppas de hinner friskna till här innan premiären.

Är du orolig?

– Ja, det har jag varit en längre tid. Vi har haft mycket skador och nu även sjukdomar på det. Vi har inte fått möjlighet att spela ihop oss som lag. Men det gäller att hålla sig lugn och jobbavidare. Man kan inte lägga sig platt, utan vi får kämpa vidare.

I helgen gjorde Assyriska klart med mittfältaren Ugonna Anyora, men Fredheim vill fortfarande ha in ytterligare spelare.

- Vi kan ju inte ha en testspelare i premiären, så en mittback behöver vi nog – framförallt om det är allvarligt med (David) Durmaz. Men vi saknar även en irrationell, offensiv spelare. Det syns. Vi får se om vi roddar det, eller om vi får inget.

RÄTTELSE: I en tidigare version av den här artikeln talade Tor-Arne Fredheim om att det har blivit ensamt sedan sportchefen Sargon Simonsson slutade i Assyriska. Det betyder dock inte, vilket det framstod som i LT, att Tor-Arne Fredheim har varit helt ensam i Assyriskas värvningsarbete. Tor-Arne Fredheim berättade redan vid intervjutillfället med LT att han har haft hjälp av såväl sportkommittén som Fehmi Tasci. Något som föll bort i artikeln, vilket LT beklagar.