Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Toppen tätnar i kvalserien

Vilken vecka det blir i kvalserien för SSK. Toppstriden tätnade rejält på söndagen, då både Västervik och Troja/Ljungby vann sina matcher.

Fyra lag ligger inom fyra poäng i toppen av kvalserien till hockeyallsvenskan. Västervik gick upp i vad som kan bli en tillfällig serieledning – SSK kan gå förbi på måndagen – och även Troja/Ljungby hakade på tåget.

Men för Troja/Ljungby krävdes det en mäktig vändning i tredje perioden för att vinna borta mot jumbon Borlänge. Hjälpta av två mål av Mattias Åkesson vände laget 1-3 till 4-3 i Dalarna.

Västervik tog en stabilare seger hemma mot Sundsvall på söndagen, 3-1, efter att ha dominerat spelet och vunnit skotten med 40-22.

SSK-fostrade backen Eric Backman assisterade till ett mål.

Men matchen avgjordes under ett fem minuter långt fem mot tre-överläge för Västervik. Sundsvall drog nämligen på sig två matchstraff. Dels Joakim Mattsson för tackling mot huvudet, dels förre SSK-forwarden Mathias Månsson för osportsligt uppträdande.

Och det kostade två mål.

Nu kan SSK gå ikapp Västervik – och i praktiken såga av Asplöven – vid seger i Haparanda på måndagen. Som om inte det är nog väntar ett hemmamöte med Troja/Ljungby på torsdagen. Fram tills nästa helg kan det röra på sig i tabellen.