Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Toppen tätnar i kvalserien

Vilken vecka det blir i kvalserien för SSK. Toppstriden tätnade rejält på söndagen, då både Västervik och Troja/Ljungby vann sina matcher.

Annons

Fyra lag ligger inom fyra poäng i toppen av kvalserien till hockeyallsvenskan. Västervik gick upp i vad som kan bli en tillfällig serieledning – SSK kan gå förbi på måndagen – och även Troja/Ljungby hakade på tåget.

Men för Troja/Ljungby krävdes det en mäktig vändning i tredje perioden för att vinna borta mot jumbon Borlänge. Hjälpta av två mål av Mattias Åkesson vände laget 1-3 till 4-3 i Dalarna.

Västervik tog en stabilare seger hemma mot Sundsvall på söndagen, 3-1, efter att ha dominerat spelet och vunnit skotten med 40-22.

SSK-fostrade backen Eric Backman assisterade till ett mål.

Men matchen avgjordes under ett fem minuter långt fem mot tre-överläge för Västervik. Sundsvall drog nämligen på sig två matchstraff. Dels Joakim Mattsson för tackling mot huvudet, dels förre SSK-forwarden Mathias Månsson för osportsligt uppträdande.

Och det kostade två mål.

Nu kan SSK gå ikapp Västervik – och i praktiken såga av Asplöven – vid seger i Haparanda på måndagen. Som om inte det är nog väntar ett hemmamöte med Troja/Ljungby på torsdagen. Fram tills nästa helg kan det röra på sig i tabellen.