Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tonåringar skottskadade i drama i Södertälje – polisen: "Synnerligen grov misshandel"

Två pojkar i övre tonåren sköts i bostadsområdet Lina hage i Södertälje strax före midnatt mot onsdag. Båda fördes i ambulans till sjukhus.

Avspärrningar upprättades vid brottsplatsen och flera polispatruller kopplades in i ärendet som inkom till polisen klockan 23:43.

– En synnerligen grov misshandel. Dessbättre ådrog de sig lindriga skador. Syftet har snarare varit att skrämmas än att döda, säger vid 01:20-tiden Jens Mårtensson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Omständigheterna kring skottlossningen är oklara. Till exempel om det rör sig om en gänguppgörelse, om en eller flera gärningsmän är inblandade och vilken typ av skjutvapen som använts.

– Vi håller förhör och försöker få fram fler uppgifter, vi har spärrat av på platsen och genomför teknisk undersökning, säger Jens Mårtensson.

De skottskadade pojkarna är enligt polisen i 15-16-årsåldern.

Uppdatering klockan 04:

I ett första skede bedömde polisen att skottskadorna är lindriga, nu vill man inte bekräfta detta och hänvisar istället till läkare. Men det är oklart vilket sjukhus pojkarna fördes till, och polisen vill heller inte berätta det.

– De är skottskadade i benen, men hade flyttat sig en bit efteråt, säger Andreas Dahlin, befäl vid Stockholmspolisen.

Enligt polisen har vittnen i området rapporterat att de hört mellan fyra och sex skott avlossas i samband med händelsen. Ingen misstänkt hade ännu gripits vid 04:30-tiden.

Uppdatering klockan 07:

Polisen har sökt efter de misstänkta gärningspersonerna med hundpatrull, dock utan resultat, det skriver polisen på sin hemsida. Man har även genomfört dörrknackning i det närliggande området.

En förundersökning gällande synnerligen grov misshandel har inletts.

Vet du mer? Har du bilder/film? Tipsa oss här, skicka sms/mms till 72023 (inled meddelandet med LTS) eller mejla [email protected].