Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tömde bränsletanken på marken efter feltankning – fick grävas bort

Vid 14.50 på lördagen fick räddningstjänsten larm om ett bränsleläckage vid en bensinmack på Nyköpingsvägen i Pershagen, Södertälje.

Väl på plats visade det sig att det var ett mer avsiktligt läckage. En person som hade råkat tanka fel bränsle i sin bil hade tömt tanken rakt ut på marken.

Inledningsvis fick räddningstjänsten uppgifter om att det var en större mängd bränsle som hade hamnat på marken. Man kontaktade därför både en restvärdesledare och polisen då man trodde att man behövde gräva bort ett stort område på platsen.

Polisen var på väg fram men kunde vända efter att man hade lyckats löst situationen på plats. Samma sak gällde restvärdesledaren.

– Det var inte så mycket bränsle som vi först befarade, utan det var bara ett par liter så man kunde gräva bort det för hand, säger tjänstgörande operatör vid räddningstjänstens ledningscentral.