Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Toaletten viktig för arbetsmiljön

Det är viktigt att toaletten på arbetsplatsen ligger avskilt. Det är också viktigt att det finns pappershanddukar och naturligtvis toalettpapper.

Att ledningen bryr sig om sina anställda kan bedömas av hur trevlig toaletten på arbetsplatsen är. Så skriver en majoritet av de över 500 svenskar som har svarat på frågor om offentliga toaletter och toaletter på arbetsplatsen. Undersökningen är beställd av hygienleverantören Katrin och bygger på svar från sammanlagt 3 500 personer från sju europeiska länder.

Undersökningen är gjord via undersökningsföretaget Millward Brown.

– Det är tydligt att en välstädad och fräsch toalett med gott om papper är viktigt för svenskarna på arbetet. Just toaletten eller toalettbesöket är det få som av naturliga orsaker vill tala närmre om med andra, det är något som bara ska finnas där och alltid vara i gott skick, säger Kajsa Rynman, marknadschef för Katrin i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Jag tror att arbetsgivare gör klokt i att investera i företagets toaletter, det gör mycket för välbefinnandet under arbetsdagen och visar på stor hänsyn för företagets anställda.

Att kontorstoaletten har en fin inredning är inte så viktigt enligt undersökningen, men gärna att den alltså ligger avskilt och att det doftar fräscht.