Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjejjourens chatt tvingades stänga

Tjejjouren Juventas systrar har funnits i stan i 13 år. Men bristen på volontärer gör att deras chatt tvingas ha stängt och att unga tjejer får vänta på stöd.

Jonna Nilsson är tf verksamhetsansvarig för tjejjouren.

– Behovet av volontärer går lite i cykler men just nu behöver vi rekrytera 10–15 personer, säger hon.

Volontärerna ska vara kvinnor mellan 18 och 40 år som antingen sköter chatten där unga tjejer anonymt kan ställa frågor eller vara mentor, så kallad storasyster, åt en tjej som är 13–21 år, så kallad lillasyster. Cecilia Adolfsson är projektledare för systerskapet.

– Man snackar, fikar och gör olika aktiviteter, beroende på lillasysterns behov och bådas önskemål, säger hon.

Volontärerna får utbildning på tjejjouren och ska vara beredda att lägga ner runt sex timmar i månaden under tio månaders tid.

– Det viktigaste är att man är snäll och bryr sig, det handlar inte så mycket om att ge råd utan att lyssna och finnas där, säger Cecilia Adolfsson.

Volontärerna kan utöver systerskap och chatt även arbeta utåtriktat, till exempel med tjejgrupper eller skapande verkstad.

– Det är en fantastisk gemenskap och man lär sig mycket som volontär, säger Jonna Nilsson.

Information och anmälan finns på jourens hemsida.