Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjeckien för starka när Tre Kronor föll: "De var klart bättre än oss"

Tre Kronor fick se sig besegrade i match två av Carlson Hockey Games.
Det när Tjeckien vann med 3–1 i Prag.
– Sett över 60 minuter är de bättre än oss, säger förbundskapten Rikard Grönborg till SVT Sport.

Tre Kronor kunde inte upprepa torsdagens bedrift då de besegrade Ryssland när de under lördagen ställdes mot Tjeckien, i Tjeckien.

Tjeckerna kunde tidigt i den första perioden ta ledningen i numerärt överläge genom Robin Hanzl som överlistade Magnus Hellberg när Rasmus Asplund satt i utvisningsbåset efter en fasthållning.

Carl Klingberg såg till att det var lika på ett efter den första perioden när han skickade in 1–1 med drygt fem och en halv minut kvar att spela av perioden.

Efter en mållös andraperiod skulle avgörandet komma i den tredje perioden.

Det då Andrej Nestratil först gjorde 2–1 till Tjeckien i numerärt överläge, framspelad av Hanzl som gjorde matchens första mål, halvvägs in i perioden innan Roman Horak kunde lägga in 3–1 i en tom svensk bur med drygt två minuter kvar att spela.

– De var klart bättre än oss första perioden, då var vi inte alls med. Men sedan gör vi ett bra jobb och kommer tillbaka i andra perioden och borde gjort något mål. Sett över 60 minuter är de bättre än oss, säger förbundskapten Rikard Grönborg till SVT Sport.

Nu återstår en match för Tre Kronor, det mot Finland under söndagen.

Tjeckien–Sverige 3–1 (1–1, 0–0, 2–0)

Första perioden: 1–0 (3.17) Robin Hanzl (Filip Pyrochta, Andrej Nestratil) spel i numerärt överläge, 1–1 (14.25) Carl Klingberg (Anton Rödin).

Tredje perioden: 2–1 (49.23) Andrej Nestratil (Robin Hanzl, Michal Moravcik) spel i numerärt överläge, 3–1 (57.53) Roman Horak (Roman Cervenka, David Statsny) mål i tom bur.

Skott: 29–22 (13–3, 6–11, 10–8)

Utvisningar, Tjeckien: 6x2 minuter

Utvisningar, Sverige: 5x2 minuter