Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tips för att göra bussresan bättre

I oktober 2017 fick vi i LT läsa om överfulla bussar mellan Södertälje och Liljeholmen. Detta tillbakavisades av SL/Nobina.

För dig som är pluskund [+]: Trots SL:s mångmiljonöverskott: Flera vittnar om överfulla bussar mellan Södertälje och Liljeholmen

Från den dagen artikeln publicerade till dagens datum har jag åkt denna busslinje i princip var dag. Varje vardag förutom helgerna, då man slipper trängseln som uppstår på bussarna som trafikerar denna underbara busslinje.

Jag skulle föreslå att ansvariga hos SL tar sig en verklighetskoll och åker med bussen under tio vardagar.

SL är duktiga på att sälja idén av hur trevligt det är att åka buss via de filmklipp som dagligen visas på tv-apparaterna i bussarna. De anser via dessa klipp att då vi "blippar" våra kort så samlar de statistik för att göra kollektivtrafiken bättre. Detta är en ren och skär lögn.

Jag skulle föreslå att ansvariga hos SL tar sig en verklighetskoll och åker med bussen under tio vardagar. Ni får gärna börja vid 07:17 och sedan se över de fem avgångar som finns från den tidpunkten fram till den allra sista som avgår 08:14.

Den sistnämnda, är den absolut bästa! Där får man uppleva en garanterad trängsel, härliga inbromsningar och ibland, ett klimat som får en att undra om man står i Saharaöknen eller mitt i en sibirisk köldknäpp. Antingen svettas man eller så fryser man.

Jag avslutar detta med tre förslag till er:

• Inga korta bussar på denna linje som gör det omöjligt för funktionshindrade samt föräldrar med barnvagn att åka med.

• Se till så att klimatfunktionerna på bussarna fungerar.

• Uppmärksamma chaufförerna på att köbildningar uppstår under morgnarna.

Tack. 

J.H

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare