Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tionde raka i ligan för Kings

Södertälje Kings slog Sundsvall med 86-72 i basketligan på söndagen. Det var lagets tionde raka seger i ligan.

Resan mot Södertälje Kings tionde raka seger skulle bli långt ifrån spikrak.

Tidigt i den första perioden kopplade tabellfyran Sundsvall ett mindre grepp om matchen, innan Kings lyckades jobba sig tillbaka till 21–22 i den första perioden.

Och i andra visade sedan de regerande mästarna varför de är Sveriges bästa lag.

Aaron Anderson hängde i luften som vore han upphängd i genomskinliga linor, innan han vackert fångade Davis Lejasmeiers inspel och dunkade i bollen. Och plötsligt hade Kings en elvapoängsledning inför tredje period-en (45–34) – som man höll på att slarva bort.

– Vi spelar 30 minuter bra basket. De är ett väldigt bra lag, men vi tillåter dem att komma in i matchen alldeles för enkelt, säger Vedran Bosnic, efter att ha sett sitt lags ledning i mitten av tredje minska till fyra poäng.

Tack vare 26 poäng från Toni Bizaca, 20 från Skyler Bowlin och 18 från Chris Czerapowicz, var det till slut ändå inget snack om att Kings tog en välförtjänt seger – sin tionde i följd.

– Det visste jag faktiskt inte. Klart jag märkt av att det gått bra, men det är inget vi fokuserar på utan vi tar det match för match, säger Chris Czerapowicz och fortsätter.

– Om jag inte minns fel så hade vi tio segrar i rad förra säsongen också men förlorade sen mot Uppsala.

Nästa match? Hemma mot Uppsala. Som dessutom var det senaste laget att slå Kings – med 90–49 i Fyrishov i mitten av december.

– Jag hoppas verkligen att hela Södertälje kommer hit för att stötta oss mot Uppsala. Det här laget förtjänar verkligen allt stöd de kan få. Folk glömmer det att vi tappat flera viktiga spelare från förra säsongen, ändå spelar vi så här bra basket, säger Vedran Bosnic.

Men innan dess väntar nio dagars välbehövlig vila för Kings.

– Vi har i stort sett spelat hela tiden på sistone. Vi har gjort det riktigt bra, trots att vi haft en del småskador och sjukdomar. Det kändes bra i dag, men vilan kommer ändå väldigt lägligt, säger Toni Bizaca, som trots sina 26 poäng fick se priset för matchens hemmaspelare gå till Czerapowicz.

– Jag missade antagligen lite fler skott än honom, så han förtjänade väl det i dag, skrattar Bizaca.

Matchfakta

Södertälje Kings–Sundsvall Dragons 86–72

(21–22, 24–12, 18–21, 23–17)

Poäng, Kings: Toni Bizaca 26, Skyler Bowlin 20, Chris Czerapowicz 18, Davis Lejasmeiers 11, Mike Joseph 5, Nick Spires 4, Aaron Anderson 2.

Poäng, Sundsvall: Charles Barton 22, Hlynur Baeringsson 17, Raymond Willis 12, Jesper Eliasson 8, Daniel Eliasson 5, Andre Nilsson 4, William Gutenius 4.