Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tio nya ambulanser till länet – står klart efter ny upphandling

Stockholms läns landsting har nu beslutat vilka företag som ska få ansvaret att sköta ambulanssjukvården i länet.

Landstinget meddelade på onsdagen att upphandlingen kring länets ambulanssjukvård nu är klar. Upphandlingen är indelade i sju olika områden från Nynäshamn i söder till Norrtälje kommun i norr. Avtalen gäller från den 1 februari nästa år och löper på fyra år och tio månader med möjlighet för landstinget att förlänga med upp till tre år.

De nya avtalen innebär även att det blir ett tiotal nya ambulanser i länet och fem nya transportambulanser.

- Det här är ett ambulanslyft, där vi ökar tillgängligheten till ambulansvård i hela länet. Den nya upphandlingen möter morgondagens behov med ökade resurser, fler ambulanser och möjlighet till fler utryckningar, säger Marie Ljungberg Schött (M), akutsjukvårdslandstingsråd i ett pressmeddelande.

Falck Ambulans AB får områdena Syd-Ost, Syd-Väst och Mitt-Syd: Tyresö, Haninge, Nynäshamn, Skärholmen, Salem, Huddinge, Botkyrka, Södertälje, Nykvarn, Farsta, Hägersten-Liljeholmen, Nacka, Värmdö, Älvsjö, Skarpnäck och Enskede-Årsta-Vantör.

Samariten Ambulans AB får områdena Nord-Ost och Nord-Väst: Danderyd, Täby, Vaxholm, Österåker, Vallentuna, Norrtälje, Sollentuna, Upplands Väsby, Järfälla, Upplands-Bro och Sigtuna.

AISAB, SLL:s eget bolag kommer att ansvara för områdena Centrum och Mitt-Nord.

Beslutet om tilldelning fattades på Hälso- och Sjukvårdsnämndens sammanträde den 20 februari.