Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timbuktu ska locka fler unga valdeltagare

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Valet närmar sig med stormsteg. Samtidigt har Södertälje lågt valdeltagande bland unga. Det vill Ung fritid på kultur- och fritidskontoret ändra på genom att arrangera en valfest på Marenplan.

Yvonne Skattberg, projekt- ledare på Ung fritid, skriver i ett mejl till LT att det är ett av de avslutande momenten efter ett år av olika aktiviteter för att höja valdeltagandet bland unga.

– Vi hoppas på att höja valdeltagandet bland första- och andragångsväljare. Men framför allt att de ska komma till Marenplan och ta till sig information och ha kul, skriver Yvonne Skattberg.

De politiska ungdoms- organisationerna är på plats vid  Maren från klockan 16 på lördagen. Två timmar senare inleds valfesten med Natalie Alm med en Zumba för demokrati, följt av Faia Younan, Alina D och Timbuktu som går på scenen cirka klockan 18.30.

Efter ett lådbilsrace avslutar Ninsun Poli och Miriam Bryan festen klockan 20.30.