Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timbuktu gör ny konsert i Södertälje

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Han fick Marenplan att koka under Kringelfestivalen. Nu kommer Timbuktu tillbaka till Södertälje för att få förstagångsväljarna till valurnorna.

Annons

Rock the Vote Södertälje är namnet på ett projekt för att uppmuntra unga att rösta som den kommunala enheten Ung fritid driver med hjälp av pengar från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

Konceptet har lånats från Amerika där artister Miley Cyrus, Justin Timberlake och Ramones varit talespersoner för att få folk att registrera sig för röstning. Där har verksamheten varit i gång sedan 1990, men nu är det alltså svensk premiär.

– Vi är jättespända på hur det ska gå, säger Yvonne Skattberg som är glad och lättad över att en så stor artist som Timbuktu tackat ja till att vara med.

Bokningen var klar redan innan spelningen på Kringelfestivalen, men det är först nu man gått ut med den.

Rock the vote kommer att äga rum på Marenplan på lördagen innan valet och förutom Timbuktu uppträder Miriam Bryant, Södertäljetjejen Faia Younan – som gör sin scendebut, och Ninsun Poli som spelat på flera festivaler under sommaren och har släkt i stan.

Under festivalen kommer det också finnas möjlighet att förtidsrösta på plats, och de politiska partiernas ungdomsförbund är inbjudna, även om inte alla tackat ja till att medverka ännu.

Timbuktu – eller Jason Diakité som han heter – var ett av de stora dragplåstren inför Kringelfestivalen den gångna helgen – och han uppfyllde de flesta förväntningar med sin bejublade konsert vid Maren.