Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tim Heed tillbaka i Tre Kronor

Han debuterade i Tre Kronor förra säsongen. När truppen till landskamperna mot Finland nästa vecka presenterades var förre SSK-backen Tim Heed med igen.

Skellefteåbacken Tim Heed gjorde succé i SHL förra säsongen, då han bland annat blev utsett till ligans bästa back och fick debutera i Tre Kronor.

Den här säsongen började inte lika bra och Heed har varit utanför de tidigare landslagstrupperna. Men både Heed och Skellefteå har kommit igång och när förbundskapten Per Mårts presenterade truppen till hemmalandskamperna mot Finland i Örebro den 11 februari och i Stockholm den 13 februari var Tim Heed med.

– En spelskicklig kille som är bra i powerplay, kommenterar Per Mårts till norran.se.

Han är en av två SSK-fostrade spelare i truppen. Även Djurgårdens Marcus Sörensen är med. Han har varit uttagen till landslagets tidigare två trupper den här säsongen, men tvingades tacka nej senast på grund av sjukdom.

Även tidigare SSK:arna Linus Klasen, Lugano, och Jimmie Ericsson, Skellefteå, är med i truppen.