Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tilltänkt SD-ledare vill stoppa bråken

– Om jag blir vald kommer jag att sätta stopp för de interna bråken. Riksdagsman Robert Stenkvist, från Botkyrka, ser ut att ta ordföranderollen för Sverigedemokraterna i Södertälje.

Annons

Hans kollega i riksdagen, David Lång, kandiderar inte och även denna gång tar SD Södertälje en ordförande utifrån.

– Men helt långsökt är det inte. På den gamla goda tiden var jag med om att starta SD västra Södertörn. Så jag var på sätt och vis ordförande i Södertälje tidigare. Annars har jag bra koll på Södertälje, jag lunchar dagligen med David Lång och känner många från Södertälje.

– Jag svarar gärna på politiska sakfrågor, det är mitt jobb. Men interna bråk kommenterar jag inte gärna.

Tommy Hansson, talesperson för SD i Södertälje förklarar varför det är bra med en ordförande utifrån:

– Det kan vara bra att se saker utifrån, när man inte har några personliga intressen. Robert är en duglig person som jag arbetat med i olika styrelser genom åren.

Robert Stenkvist sitter i kommunfullmäktige i hemkommunen Botkyrka och är sedan riksdagsledamot sedan 2014, där hans valkrets är Västra Götaland. Han sitter i utbildningsutskottet.

SD Södertälje har årsmöte 31 januari, då de 140 medlemmarna har möjlighet att rösta fram en ny styrelse och ordförande.