Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tilltänkt SD-ledare vill stoppa bråken

– Om jag blir vald kommer jag att sätta stopp för de interna bråken. Riksdagsman Robert Stenkvist, från Botkyrka, ser ut att ta ordföranderollen för Sverigedemokraterna i Södertälje.

Hans kollega i riksdagen, David Lång, kandiderar inte och även denna gång tar SD Södertälje en ordförande utifrån.

– Men helt långsökt är det inte. På den gamla goda tiden var jag med om att starta SD västra Södertörn. Så jag var på sätt och vis ordförande i Södertälje tidigare. Annars har jag bra koll på Södertälje, jag lunchar dagligen med David Lång och känner många från Södertälje.

– Jag svarar gärna på politiska sakfrågor, det är mitt jobb. Men interna bråk kommenterar jag inte gärna.

Tommy Hansson, talesperson för SD i Södertälje förklarar varför det är bra med en ordförande utifrån:

– Det kan vara bra att se saker utifrån, när man inte har några personliga intressen. Robert är en duglig person som jag arbetat med i olika styrelser genom åren.

Robert Stenkvist sitter i kommunfullmäktige i hemkommunen Botkyrka och är sedan riksdagsledamot sedan 2014, där hans valkrets är Västra Götaland. Han sitter i utbildningsutskottet.

SD Södertälje har årsmöte 31 januari, då de 140 medlemmarna har möjlighet att rösta fram en ny styrelse och ordförande.