Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tillslag mot festlokal var del i jättesatsning

 
Bröllopsfesterna i Södertälje
Visa alla artiklar

Det står nu klart att Ekobrottmyndighetens och Skatteverkets tillslag mot festlokalen Panorama ligger inom ramen för den myndighetsgemensamma satsningen mot grov organiserad brottslighet i Södertälje.

Som LT berättat tidigare har Förvaltningsrätten beslutat att frysa tillgångar på 3,2 miljoner kronor för Bedawid trading AB, som bedriver fester i festvåningen Panorama i Viksängen.

LT kan nu även berätta att Skatteverkets och Ekobrottsmyndighetens insats ligger inom ramen för den stora myndighetsgemensamma satsningen mot grov organiserad brottslighet som pågår i Södertälje.

– Det är riktigt att det handläggs inom ramen för den satsningen, men vi kan i dagsläget inte kommentera närmare, bekräftar åklagare Magnus Brännstedt på Ekobrottsmyndigheten, EBM.

Samtidigt som polisen slagit hårt mot de brottsliga gatugängen och nätverken i Södertälje den senaste tiden, fortsätter det myndighetsgemensamma arbetet mot den svarta ekonomin.

– Nu fortsätter vi ha fokus mot den ekonomiska kriminella strukturen de närmaste åren, säger Gunnar Appelgren, insatsledare för den myndighetsgemensamma satsningen.

Enligt bolagets 52-årige ägare, som riskerar åtal, har han och hans advokat, tidigare justitieminister Thomas Bodström, nyligen överklagat förvaltningsrättens beslut.

Torbjörn Granström [email protected]