Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tillsammans är temat för första maj

Tillsammans. Det är temat för Boel Godner och Socialdemokraterna under första maj. Och Vänsterpartiet har parollen ”Tillsammans gör vi skillnad”.

Annons

I morgon är det helgdag. Arbetarnas helgdag, första maj. Både V och S kommer att ha första maj-tåg och torgmöten på Stora torget. Vänsterpartiet inleder på morgonen, samlas på Marenplan vid 10.15, tågar sedan 10.45 till Stora torget där dels Staffan Norberg och dels partisekreteraren Aron Etzler ska tala.

– Det ska bli intressant att höra Aron. Han har aldrig varit här tidigare, säger Staffan Norberg, som själv tänker inrikta sig på att tala om lokal politik.

Socialdemokraterna inleder med ”plakatfrukost” på partikansliet, första maj-tåget utgår från Marenplan efter 11, och torgmötet startar 12 på Stora torget.

Boel Godner ska hålla tal, sitt blott tredje första maj-tal.

– Det första var som SSU-ordförande i Kalmar 1985. Och så höll jag ett här i Södertälje när jag tillträdde. Jag vill inte avslöja allt, men temat är tillsammans. Vad vi gör, vad vi inte gör och vad vi borde göra tillsammans.

Högskoleminister Helene Hellmark Knutsson (S) talar, samt vinnaren av talskrivartävlingen, Elsy Bitar, 17.

Idde Schultz och nyblivna S-politikern Sulo kommer att uppträda.