Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tillbaka i nyhetspulsen

Det är glitterstänk av solen i Maren, ­himlen är alldeles blå utanför fönstren till mitt arbetsrum – och min semester är slut. Nja, riktigt så bittert som det låter är det faktiskt inte, men vi som varit lediga hittills har ju knappast haft någon kanonsommar rent ­vädermässigt om man säger så.

Självklart kan man glädjas åt massor av annat ändå och det är oändligt befriande att koppla bort vardagen ibland och bara vara.Hoppas att ni också har möjlighet till det.

Än så länge är det sommarkänsla även på redaktionen. Våra duktiga sommarvikarier jobbar sina sista veckor och vi har ännu inte gått upp i ordinarie format. Jag har fått en del reaktioner på det senare, ”tidningen är för tunn”, skriver bland andra Erkki Kauppinen och markerar att han inte är ensam om åsikten. ”Måndagen den 16/7 var LT så tunn att det inte gick att slå ihjäl en fluga med den”, påpekar han skämtsamt men med allvar i botten och efterlyser mer sommarläsning.

Jag är beredd att hålla med och vi får ta oss en rejäl funderare till nästa sommar. Meningen är ju att LT ska kännas värdefull och vara något man längtar efter även när nyhetsläget inte är som mest intensivt.

Nyhetsmässigt kommer denna vecka att bli intressant. På onsdag kommer domen i den stora gangsterrättegången, ett viktigt avgörande även om domen med all sannolikhet kommer att överklagas och historien inte avslutas här. Det känns otroligt viktigt att rättsväsendet kan sätta ner foten, att det blir möjligt med väl underbyggda fällande domar. För offrens, samhällets och stadens skull.

Jag vet att mycket blivit lugnare i Södertälje under det senaste året. Att själva utredningsarbetet krossat mycket av den kriminalitet som funnits. På så vis har givetvis utredningen och polisarbetet lett någonstans oavsett följder. Men det är också viktigt att få ett rättsligt avslut.

Trots semestertider märks det också att ni är på hugget därute när vi publicerar engagerande nyheter. Vår artikel om att Naturvårdsverket föreslår ett förbud mot att plocka isär skrotbilar själv orsakade en riktig kommentarstorm i veckan.

Och jag förstår folk. Om man gillar att meka med bilar är det givetvis självklart att man behöver kunna köpa en reservdelsbil att plocka delar ifrån. Sedan är det förstås helt miljömässigt förkastligt att gamla bilar hamnar i naturen och på ställen där de inte alls ska vara. Men det måste finnas något annat sätt än att sätta krokben för alla dem som brinner för hemmamekandet.

Tipsa som vanligt, om du har något du tycker att vi ska skriva om. Redaktionen når du på [email protected], nyhetschefen på telefon: 08-550 921 16. Och passa på och njut av solstrålarna som kommit, än är inte sommaren slut.