Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till semi – sedan stjärnan vaknat

Utan skärpa i tre perioder. Sedan tog Toni Bizaca över – och räddade Kings ur en rejäl knipa. Med 17 poäng i fjärde perioden ledde han laget till 78–71 och en plats i semifinalerna.

Annons

Kings tappade både spel och ledning i den tredje perioden. Så långt hade Toni Bizaca varit ur slag offensivt.

Men när Fredrik Larsson gav Malbas ledningen tidigt i fjärde vaknade kroaten.

När skottet inte gick i, ja, då attackerade Toni Bizaca korgen i stället. Och drog på sig foul efter foul.

Powerforwarden satte 17 av sina 22 poäng i fjärde, när Kings stängde matchserien med 78–71. Tolv av dem kom från straffkastlinjen.

– Jag lyckades få min kille på fel fot, då fick jag ett stegs försprång och gick upp med kraft. De försökte blocka mig, men jag skyddade boll-en bra. Och jag klarade av att sätta de flesta straffkasten, väldigt viktigt för oss, sade Toni Bizaca.

Men det var inte bara straffar. Med bara 1.19 kvar skapade Malbas rejäl nerv med Larssons fjärde trea till 70–71.

Då tog Vedran Bosnic timeout och satte Bizaca i läge mot Gustav Sundström inside. Två enkla poäng.

– När ”Fredde” dundrade i trean trodde jag att vi skulle ta det. I timeouten pratade vi hela tiden om att ”Bizi” kommer att gå. Och det är inte mycket att göra åt. Han är ligans bästa spelare, om du frågar mig, och borde inte spela här, sade Malbas coach Henrik Svensson.

3–0 i matchserien för Kings, som nu får lite extra vila inför semifinalen mot Nässjö eller Borås. Mycket mer var inte Vedran Bosnic nöjd med på presskonferensen.

– Det kan vara en brist på motivation för en del av mina spelare. Och det gillar jag inte, jag var väldigt arg över det. Starten var inte tillräckligt aggressiv. Vi var inte tillräckligt fokuserade. Mellan minut sex och tolv spelade vi bra basket. Resten var inte tillräckligt bra. Så här är det svårt att slå något lag i ligan. Särskilt nu när det är sjätte veckan utan Nick Spires, sade Bosnic, som också både hyllade och kritiserade Toni Bizaca.

– Lika bra som han var i sista, lika dålig var han i de tre första. Vi är ett lag, en del gör poäng, men som lag saknade vi rätt intensitet. Från först minut var vi inte där. Vi skulle ha stängt matchen – men gjorde det inte. Vi är inte så talangfulla att vi kan välja matcher där vi inte går på hundra procent. Men det var en bra reaktion av Toni i fjärde. Han attackerade när han behövde. Fantastiskt. Han var på den nivån vi behöver honom i 40 minuter.