Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till minne av Åke Dahlén: ”En stark kämpe inom Miljöpartiet”

 
Minnesord i LT
Visa alla artiklar

Åke Dahlén avled den 25 maj i Järna. Han sörjes närmast av sina söner och sina älskade barnbarn.

Åke var en stark kämpe inom Miljöpartiet. Han blev ordförande i Järna kommundelsnämnd precis när kommundelningen genomförts. Åke Dahlén arbetade ihop med Bosse Wedlund, den förste kommundelschefen i Järna och de två drev fram många fina och bestående projekt. Åke utbildade sig till gymnasieingenjör och arbetade många år på fläktfabriken i Järna .

Åke var gift med Gunvor och fick med henne två söner. De gick så småningom skilda vägar. 1985 mötte han Irina som dragit igång Södertäljeavdelningen för miljöpartiet. Tycke uppstod och de vigdes på Vidarkliniken för att legendariska Karin Ruths-Hoffman, som då var mycket sjuk, skulle kunna vara med på vigseln.

Åke var scout i sin ungdom. Redo att hjälpa och redlig var han med i LionsClub, nämndeman,god man, satt i Södertälje sjukvårdsstyrelse, hjälpte asylsökande och var aktiv som nattvandrare.

Åke hade förr drömt om att bli konditor, så blev det inte. Men underbara tårtor gjorde han. Och roliga fester där vi till exempel fick fiska upp överraskningar i hans lilla pool i trädgården.

De sista åren levde Åke tillbakadraget. Han släktforskade och sammanställde sina minnen i en liten fin biografi. Han gick ur tiden stillsamt och omgiven av sina närmaste. Vi minns med tacksamhet Åkes drivkraft, hans generositet och hans hjälpsamhet. Åke föddes 17 april 1933 och avled 25 maj 2018. Han hade hunnit fylla 85 år!

Irina Hoffman, fd hustru.