Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tidigare Telgemålvakt byter klubb

Telge SIBK-fostrade målvakten Erika Johansson byter klubb från Huddinge till Umeålaget IBK Dalen.

IBK Dalen har gjort klart med 22 åriga målvakten Erika Johansson som under de senaste fyra säsongerna varit en nyckelspelare i Superligalaget Huddinge IK, dit hon kom från Telge SIBK. Erika har även representerat A-landslaget.

– Det känns jättebra att vi skrivit ett tvåårskontrakt med Erika. Jag tror Erika kommer att passa in i vårt lag och är en seriös spelare, säger IBK Dalens klubbdirektör Urban Karlsson till Dalens hemsida.

– Jag är en väldigt aktiv person som gillar att träna eller göra någon form av aktivitet. Jag är inte så förtjust i att sitta i soffan en längre stund, om man säger så. Jag har också fått höra att jag har en sjuk vinnarskalle och det kan nog stämma väldigt bra. Jag är väldigt målinriktad och vet vad jag vill med det mesta, säger Erika Johansson till hemsidan.

Hon berättar även att målsättningen är förutom at bli svensk mästare med Dalen att bli uttagen som landslagsmålvakt och vinna VM.