Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tidigare SSK-spelaren blåstes på 600 000 kronor: "Blev i stort sett bankrutt"

En 35-årig man ska ha lurat flera ishockeyprofiler att investera i ett SHL-projekt.
Men det visade sig att vara en bluff och en av de drabbade är den tidigare SSK-målvakten Sebastian Idoff.
– Projektet tog alla mina pengar och kostade mig även mitt förhållande, säger Idoff till Sportbladet.

Sportbladet kunde under tisdagskvällen avslöja att ett flertal kända hockeyprofiler, samt en storsponsor, blivit lurade på stora summor pengar av en 35-årig man.

En av de drabbade är den tidigare SSK-målvakten Sebastian Idoff. Mannen ska ha lurat till sig pengarna genom att påstå att han skulle lansera en digital hockeytjänst med hjälp av ett av SHL-lags storsponsor.

Under den här tiden, år 2015, spelade Idoff i franska ligan och förde, i stort sett, över hela sin lön till mannens projekt. Anledningen till att målvakten gick in i projektet var att han hade fått mejl från storsponsorn.

– Jag blev glad över att en sån höjdare tyckte att idén var bra. Jag köpte allt mannen (i 35-årsåldern) sa rakt av. Men det visade sig senare att han hade förfalskat mejl till mig från storsponsorn, säger Idoff till Sportbladet.

Sebastian Idoff berättar att det totalt rör sig om en summa mellan 600.000 och 700.000 kronor och att hans liv raserat efter bedrägerihärvan.

– Projektet tog alla mina pengar och kostade mig även mitt förhållande. Jag var tvungen att sälja lägenheten och ställa in det planerade bröllopet. Vi skulle gifta oss på dagen tolv år efter vi träffades. Min tänkta fru var en prinsessa och ställde upp på allt, men till slut blev det för mycket för henne och jag förstår det. Jag blev i stort sett bankrutt på grund av det här. Men det är väl en av de sju dödssynderna att bli girig, säger Idoff och fortsätter:

– Jag har varit tvungen att jobba fulltid på en biluthyrning samtidigt som hockeykarriären. Förra året hade jag inte råd med bensin i bilen så jag fick gå tre kilometer till jobbet varje dag. Jag åt knappt på dagarna eftersom jag inte hade pengar.

Förundersökningsledaren Malin Löfgren hänvisar till förundersökningssekretess, men bekräftar att förundersökning pågår.