Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tidigare SSK:arna showade i NHL – bjöd på varsitt drömmål

De tidigare SSK:arna Marcus Sörensen och David Pastrnak visade prov på vass klubbteknik i NHL i natt.
Duon stod nämligen för varsitt läckert mål efter att de dragit bort en motståndare och överlistat målvakten.
För Sörensens del var det säsongens första medan Pastrnak skickade in sitt fjärde för säsongen.

Man kan göra säsongens första mål i NHL på olika sätt. Marcis Sörensen valde att göra det på ett av de snyggare sätten. När San Jose gästade Manhattan för möte med New York Rangers var det Sörensen som inledde matchens målskytte i numerärt underläge. I en mot en-siutation med Rangersbacken Brady Skeji bjöd han först på en klassisk klubba-skridsko innan han drog tillbaka pucken från sidan den kom ifrån och avlossade ett dragskott som prickade krysset bakom en chanslös Henrik Lundqvist.

Matchen vann Rangers med 3–2 efter förlängning.

Se Sörensens mål i spelaren nedan.

David Pastrnak då? Han ville inte vara sämre än Sörensen. När Boston på hemmaplan besegrade Edmonton Oilers med 4–1 stod tjecken för matchens behållning när han med sitt fjärde mål för säsongen kvitterade till 1–1. Pastrnak bjöd Edmontonbacken Matt Benning på både korv, bröd och ketchup innan han även dribblade bort målvakten Cam Talbot för att sedan lyfta in pucken i mål med en backhand.

Pastrnaks dribblingsräd kan du se i spelaren nedan.