Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tiden talar för skadedrabbat Assyriska

En rad skadade spelare – ännu fler utan matchform. "Vi har en tuff period framför oss innan vi får allt på plats", säger Assyriskas assisterande tränare Fredrik Samuelsson.

En improviserad startelva med spelarna i bäst fysiskt skick föll ihop borta mot Frej. Vilka Assyriska kan mönstra till kommande helg är fortfarande oklart.

– Startelvan är inte given på något sätt, säger Fredrik Samuelsson.

AFF:s assisterande tränare hoppas att Daniel Sliper och Alex Pereira ska kunna träna för fullt den här veckan. Men deras status är osäker. Därtill fick Kenny Pavey nya fotproblem efter den senaste matchen.

Värst är läget för George Makdessi, som kan bli borta länge.

– Han har inte spelat fotboll på två månader. Han hade en period då han kunde springa på foten, men sedan blev det ett bakslag. Nu är det en osäker prognos, säger tränaren.

På den positiva sidan går det att addera Soo Yong Yoon, som är på väg tillbaka och kanske kan vara ”aktuell för att starta om två veckor”.

– Tiden talar för oss. De som varit borta är på väg tillbaka. Makdessi är den som är borta en längre tid. Nu gäller det att ta så många poäng som möjligt i början, trots att vi inte är i fas, säger Fredrik Samuelsson.