Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Terroutpekad kräver miljon via Täljejurist

Via sitt juridiska ombud, Södertäljebördige Peter Ataseven, kräver Mutar Muthanna Majid staten på en miljon kronor efter att ha pekats ut som misstänkt terrorist av Säpo.

Annons

Till tidningen Aftonbladet säger Peter Ataseven att Mutar Muthanna Majid mår dåligt efter det som hänt och att det framför allt är två faktorer som motiverar ersättningen:

– Han var misstänkt för synnerligen allvarlig brottslighet. Men framför allt för att han har åsamkats massmedialt lidande, eftersom han blev utmålad som terrorist och fick sitt namn och bild publicerad, säger Peter Ataseven till Aftonbladet.

Majid greps i en lägenhet i Boliden men friades senare för misstanken om förberedelse till terrorbrott.

Under processen hade Majid advokat Ola Salomonsson som försvarare, på vars firma den biträdande juristen Peter Ataseven jobbar. Han säger vidare till Aftonbladet att han tror Majid har goda chanser att få skadeståndet.