Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Telges stjärna "T": "Vi är redo att slåss"

Hon har kallats för ligans MVP så här långt. Hon snittar näst flest poäng i ligan. Hon är Telges enskilt viktigaste spelare. – Visst har det gått bra, men jag har mer att ge, säger stjärnan Taneisha Harrison.

En höst har gått, och hittills har Telges amerikanska import Taneisha ”T” Harrison har spelat elva matcher av Telges 13 totalt. Det har resulterat i att hon snittar näst flest poäng per match i ligan (19.8). I ett ungt Telge är hon oerhört viktig med sina poäng och sin spelstil. Men bara att hon finns på planen tror hon ger god effekt på laget.

– Jag tror att det kan sprida ett lugn i laget av min närvaro på planen vilket gör att alla kan slappna av och spela sitt spel. Att det finns någon att vända sig till som kan göra poäng på många olika sätt, säger Taneisha Harrison.

Telge har spelat oväntat bra den här säsongen och redan nu har man vunnit lika många matcher som man gjorde totalt i fjol. Ett resultat av en ung trupp som blivit bättre och mer samspelta samt en tydlig stjärna i Harrison.  För egen del menar hon att säsongen har gått bra. Men att det fortfarande finns mer att ge, framförallt på grund av att hon sedan i oktober dras med ryggproblem.

– Det håller mig tillbaka lite. Men vi jobbar med det. Det är ingen fara för att träna eller spela match. Men det gör att jag saknar den där sista kraften för att jag ska kunna nå min toppform, säger Taneisha och fortsätter:

– Men det har ju som sagt gått bra ändå och jag känner att jag är en viktig spelare för laget.

Oavsett ryggproblem eller inte spelar hon alltid på samma sätt menar hon.

– Jag har alltid samma filosofi som jag följer. Oavsett om det är träning eller match så vill jag vara konsekvent. Jag försöker alltid spela hårt och göra poäng på alla sätt jag kan för att hjälpa laget.

När Telge förra veckan åkte på en storförlust mot Sallén saknades Harrison som var sjuk. Hon är själv medveten om att om laget ska lyckas så handlar mycket om henne själv.

– Vi är ett lag och alla bidrar på sitt sätt. Men jag tror att jag är väldigt viktig.

Efter segermatchen senast sa Norrköpings coach Jesper Sundberg att Harrison är ligan MVP hittills. Något hon inte vet om hon håller med om.

– Det känns roligt att höra något sådant, men jag tror inte jag är ligans MVP hittills. Men jag kan förstå varför han sa det. Hade vi legat etta hade jag varit ligans MVP. Men vi har fortfarande mycket att jobba på.

– Men för att vara ärlig ser jag ingen annan MVP i ligan heller. Lagen i ligan är inte beroende av en spelare.

I morgon väntar topplaget Umeå. Och efter att ha slagit Luleå tror Harrison att Telge blir att räkna med, inte bara nu, utan även längre fram.

– Jag tycker att vi är redo att slåss, framförallt med den defensiven vi kan spela, som vi stängde ute Luleå med. Det var ingen engångsföretelse. Det är inte bara i enstaka matcher utan även i en slutspelsserie. Vi måste tro på oss själva.

Det här är Taneisha Harrison

Namn: Taneisha Harrison.

Ålder: 26.

Längd: Mäter 182 centimeter.

Från: Washington DC.

Klubbar: Alba Lulia, Rumänien, Järfälla, Mark Basket, Sepsi, Rumänien.

College: University of Pittsburgh.

Styrkor: Skyttet och anfallsspelet.

Poäng: 19.8/match.

Returer: 5.18/match.

Om att bo i Södertälje: ”Det är en fin liten stad även om jag inte gör så mycket mer än att vara hemma och sen träna. Men ibland drar jag och Ash (Ashley Daniels) in till Stockholm.

Det saknar hon när hon bor i Sverige: ”Jag börjar bli van, men familjen så klart”.