Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Telges lovande duo tillbaka i blågult

VM finns vid horisonten. Och nu får Telge SIBK:s löften Felicia Forsmark och Nathalie Engström chansen i Finnkampen.

Annons

På onsdagen tog U19-förbundskapten Åsa "Kotten" Karlsson ut damtruppen till Finnkampen den 6-7 februari.

Och Telge SIBK är representerat dubbelt upp. Precis som i Euro Floorball Tour i höstas.

Forwarden Felicia Forsmark och backen Nathalie Engström tar plats i den blågula truppen till dubbellandskampen, som är ett viktigt avstamp inför U19-VM i Kanada i början av maj.

– Vi ska fortsätta på det vi påbörjade under EFT som vi tyckte gav bra svar. Och vi ska fortsätta jobba med grunderna, där finns det mycket som vi kan göra. I EFT flöt det på bra, vi hade aggressivt försvarsspel och bra tryck i anfallszonen, säger Åsa Karlsson till innebandyförbundets hemsida.

17-åriga Felicia Forsmark visade fin form med två nya mål i Telge SIBK:s 11-2-seger borta mot Örebro-klubben Lillån i söndags. Forwarden har varit en offensiv kraft för laget hela säsongen och toppar den interna poängligan med 17 mål och 7 assister på 12 matcher.

Nathalie Engström, 18, har från sin backposition skickat in fem mål, men framförallt hjälpt Telge SIBK att bygga division ett västras tätaste försvar.

Forsmark och Engström står på tre respektive fem U19-landskamper.