Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Telgebragden 2017, kandidat 5: Denise Makota Ström - två mästerskapsmedaljer och debut i landslaget

Artikel 6 av 9
Telgebragden 2017
Visa alla artiklar

Snacka om genombrott. Under 2017 gick Nykvarnsbrottaren Denise Makota Ström, 18, från att vara en lovande brottare till att bli en av sportens största framtidsnamn. Eller vad sägs om JVM-brons, JEM-silver och en imponerande debut i seniorlandslaget.

Här finns dina lokala sportnyheter på sociala medier:

Gilla LT-sporten på Facebook

Följ LT-sporten på Twitter

Som ungdom vann hon allt. Ifjol gjorde Denise Makota Ström sitt första år som junior. Och man kan väl lugnt säga att Nykvarnsbrottaren klarade omställningen bra.

I slutet på juni gjorde den då 17-åriga Makota Ström sitt första juniormästerskap, EM i Dortmund. Hon tävlade mot två år äldre brottare, men lyckades ändå knipa silvret.

– Jag är nöjd med min prestation. Jag ska inte säga att jag inte trodde på pallen, men jag hade inte så höga förväntningar på mig själv som förstaårsjunior. Det är väldigt få som lyckas ta medalj då, sa hon efteråt till LT-sporten.

Bara två månader senare var det dags igen. Debut i JVM som gick i Finland. Trots tuffare motstånd blev det återigen pallplats för Denise Makota Ström.

– Det var en helt annan sak att vara med i ett JVM mot vara med i Ungdoms–VM, det var maffigare. Men jag var inte så nervös faktiskt. Det går knappt att beskriva känslan att gå ut på en match och ha sin Sverigeflagga på bröstet och representera sitt land, sade hon till LT.

Och som om detta inte vore nog. Efter en tredjeplats på senior-SM fick 18-åringen i slutet av året debutera i seniorlandslaget vid World Cup i Ryssland. Där blev det två segrar och en förlust.

Under de kommande dagarna presenterar LT-sporten årets nominerade till Telgebragden. Vinnaren avslöjas på måndag.

Faktaruta: Telgebraden 2017

Kandidat 5: Denise Makota Ström

Ålder: 18 år

Sport: Brottning

Klubb: Nykvarns BK

Nominerad för: JVM-brons och JEM-silver under sitt första år som junior. En tredjeplats på senior-SM och debut i seniorlandslaget.

Läs mer om Denise: 18-åringen gör debut i seniorlandslaget - hyllas av förbundskaptenen: "Riktig krigare"

Alla kandidater hittills:

Telgebragden 2017, kandidat 1: Alexander Sahlin – storspelet höll SSK kvar i elithockeyn

Telgebragden 2017, kandidat 2: Emelie Pettersson – näst starkast i världen och nytt Europarekord

Telgebragden 2017, kandidat 3: Lovisa Berndtsson – blommade ut som 28-åring och vann historiskt SM-guld

Telgebragden 2017, kandidat 4: 17-årige Björn Seeliger vann SM-guld och debuterade på EM