Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Telge vill bryta förlusttrenden

På lördagen har Telge baskets damer chansen att bryta förlusttrenden då bottenlaget Fryshuset kommer på besök.

Senaste matchen var förlusten mot Alvik den 6 februari. Då förlorade Telge sin femte raka match. Då skadades dessutom amerikanskan Ashley Daniels. Hon kommer inte att vara tillbaka i spel i helgen. Skadan visade sig vara ett uttänjt ledband och inte så illa som det såg ut från början.

– I dagsläget har vi ingen prognos, bara att hon kommer tillbaka fortare än väntat, kanske inom en till tre veckor, säger assisterande coach Markos Kiriakidis till SBBK:s hemsida.

Huvudtränaren Hanna Bouldwin födde förra veckan en liten dotter och allt rapporteras ha gått bra.

– Hanna har inte varit borta så mycket, vi jobbar hela tiden tillsammans. Vi är tre coacher nu, Viktor Bengtsson är med också, men vi pratar med Hanna i telefon varje dag, säger Kiriakidis till SBBK:s hemsida.

Laget har fått välbehövlig träning under uppehållet och hoppas nu att åter finna vinnarspåret.

– Det är tur att vi vann en massa matcher i inledningen, nu är vi bara ute efter vår första vinst efter alla förluster och momentum inför slutspelet, säger Markos Kiriakidis till SBBK:s hemsida.

Ellen Åström har varit med landslaget och EM-kvalat och återvände i torsdags från Spanien efter att ha fått ytterligare en erfarenhet basketmässigt. Hon hann med att träna med Telge på fredagen.