Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Telge värvar talang från Nykvarn

Telge SIBK fortsätter sitt lagbygge. Nu är det klart att den 18-åriga talangen Clara Ekenström flyttar från Nykvarn till Telge.

Annons

Förra veckan blev det klart att Felicia Forsmark, Jessika Hellsén och Daniela Vänskä fortsätter i klubben då de skrev på nya kontrakt.

Clara Ekenström blir det första nyförvärvet som blev klar för klubben.

- Det är spännande och roligt att få in Clara. Hon spelade i Telge för fyra år sedan så det blir lite som att komma hem för henne, säger damlagets sportchef Håkan Ahlqvist.

Clara Ekenström är forward och högerfattad.

- Hon kan spela back också, men det är väl främst framåt vi kommer att utnyttja henne. Som högerfattad ger hon oss fler alternativ i avslutningslägena, säger Håkan Ahlqvist.

Han tycker inte att det är känsligt att värva från lokalkonkurrenten Nykvarn.

- Nej det tycker jag inte. Hennes kontrakt gick ut den sista april så det är inga konstigheter att vi kontaktade henne, säger Håkan Ahlqvist.

Han räknar med att fler spelare kommer att bli klara den här veckan. Och hoppas få klart med ny tränare efter Richard Gårdman som slutar.

- Vi har en kandidat, förhoppningen är att det blir klart i veckan. Det pågår också samtal med spelare som jag hoppas vi kan komma överens med så fort som möjligt, säger Håkan Ahlqvist.