Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Telge värvar serbisk supertalang

Telge har lyckats ro hem en riktig prestigevärvning inför säsongsstarten. Den serbiske supertalangen Teodora Turudic, född 1999, har skrivit på för klubben, det skriver de på sin hemsida.

Telge Basket fortsätter satsa ungt inför säsongen Teodora Turudic är nästa pusselbit i lagbygget. Hon deltog och var en bärande spelare i sommarens U20-EM där Serben vann silver. Senast kommer hon från kommer från den serbiska ligafyran Radivoj Korac där hon snittade 11 poäng, 6 returer och 26 minuters speltid per match under förra säsongen.

- Jag är väldigt exalterad över att vi i Telge är nästa steg för Teodora och att vi fått förtroendet att vidareutveckla en sån talang. Jag tror att hon kommer - precis som våra andra unga talanger - göra avtryck direkt i den svenska ligan. Hon har dimensioner i sitt attackspel som imponerar. Skottet från trepoängslinjen ska vi utveckla, säger lagets coach Viktor Bengtsson till klubbens hemsida.