Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Telge värvar dubbelt: "Har gått jättefort"

Telge tappade nyligen guarden Stefanie Yderström. Nu förstärker man truppen med två amerikanskor - en guard och en större forward. (Uppdaterad)

Telge tappade nyligen sin viktiga guard Stefanie Yderström till franska ligan. Nu har SBBK:s sportchef Robert Andersson hittat hennes ersättare – och dessutom även gjort klart med den stora spelare man letat efter en tid.

- Det har gått jättefort, jag har faktiskt inte pratat med någon av dem. Men vi har sett dem på video och Robban (Robert Andersson) har kollat upp dem noga, säger Telgetränaren Hanna Bouldwin.

Som ersättare för Yderström kommer pointguarden Shanika Butler, 170 cm lång och förra säsongen i den litauiska ligan. Hon har dock inte spelat i någon klubb hittills denna säsong.

- Hon har tränat och spelat några träningsmatcher, hon har sett stark ut på de filmer vi sett av henne och vi vet att den litauiska ligan är snäppet bättre än den svenska, säger Hanna Bouldwin. 

Dessutom värvar Telge den 188 cm långa Jeanise Randolph, en forward eller center som fram till juluppehållet spelade i spanska ligan. En längre spelare som gör sig bäst under korgarna och ska ge Telge mer tyngd och längd i det spelet, ihop med Jennifer Stjärnström. 

- Både Jeanise och Jennifer ska kunna spela på position 4 eller 5 och alternera, det ska ge oss mer tryck under korgen och en annan dimension i spelet, säger Hanna Bouldwin. 

- Den spanska ligan är också väldigt bra, nu fick hon det inte riktigt att funka där och hon kom överens med sin klubb (Gipuzkoa) att bryta kontraktet. Men jag tror det kommer gå bättre här hos oss, vi spelar också ett lite enklare spel än dem, säger Hanna Bouldwin.

Båda spelarna kommer till Södertälje på fredagen och Telge har möjlighet att bryta kontraktet med dem under en kort testperiod. De missar helgens bortamatch mot Eos, men beräknas debutera hemma mot Norrköping helgen efter.