Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Telge vann första semin

Efter en period ledde Telge den första semifinalen mot 08 Stockholm med 21–6.
Ändå tvingades Telge jobba stenhårt för att till sist vinna med 73–71.

I första perioden flöt allt för Telge. 08:s första spelpoäng kom efter 9,53 då Anna Österman sänkte en trea. Sedan höll Telge i ledningen ända till slutminuterna då 08 kom allt närmare, men inte i kapp.

– Orken tar lite slut för oss, vi blir stillastående i både försvar och anfall. Så vi tappade mycket, men vann ändå, det är ändå det viktiga, säger Telges Cleo Forsman.

I första halvlek var hela Telge utmärkt så då behövde inte Cleo dominera. Men i andra halvlek fick Cleo verkligen stämpla in.

Och det gjorde hon. När matchen var slut hade Cleo gjort 24 poäng, tagit tio returer, slagit sju assist och snott två bollar.

Men det är inte bara det att Cleo fyller alla statistikkategorier, det är hur stort hon spelar när Telge behöver det som bäst.

I sista perioden, när Telge försökte vakta sin ledning var det mest Cleo som orkade och kunde skapa något. Av Telges 12 poäng i sista perioden gjorde Cleo åtta, alla åtta från straffkastlinjen.

– Att vi tappar på slutet beror också lite på att vi inte har så mycket rutin från sådana här matcher. Vi är inte vana vid att ta de initiativ som krävs, säger Cleo.

Telge vann ändå och bör kunna bli lite bättre undan för undan nu när spelarna ändå är friska. Nu gäller det att återhämta sig, gå igenom vad som fungerade och vad som inte fungerade inför onsdagen då ett 08 med blodad tand har hemmaplan.