Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Telge utslagna

Säsongen är över för Telge. Laget förlorade den fjärde semfinalen mot 08 Stockholm med 55-65 och är utslagna med 1-3 i matcher.

Efter två raka finalförluster tog säsongen denna gång slut redan i semifinalen för Telge. 08 Stockholm var snäppet bättre genom hela semifinalserien och segern med tio poäng i Fryshuset i går tar 08 till final med 3–1 i matcher.

– Jag känner ingen bitterhet alls, säger tränaren Benny Johansson, som direkt efter matchen samlade sina spelare och tackade dem för tiden som tränare.

– Jag är stolt över tjejerna. Ingen trodde på oss i år.

Men vemodigt, det var det inte.

– Nej, det känns jätteskönt. Nu ska jag ta semester, säger Benny, och berättar att resor är bokade till Paris för att se SBBK-tjejen Hanna Bouldwin spela, och till Slovakien där U18-EM spelas i sommar.

– Jag måste ju hålla koll på tjejerna, skrattar han.

Även om gårdagens semifinal var jämn var 08 snäppet vassare. Telge var i ledning endast några minuter i tredje perioden då laget gjorde 9–3 på 08 och gick upp i ledning med 39–37.

Men hemmalaget tog time out och svarade med 9–0 på två minuter, mycket tack vare bra trepoängsskytte av Farhiya Abdi och den alltid lika farliga Kadidja Andersson.

I Telge visade Frida Fogdemark vilken skicklig skytt hon är när allt stämmer, men i fjärde perioden markerades hon bort av 08 och Cleo Forsmans poäng, 21 totalt, räckte inte för att hota om segern.

I tisdagens papperstidning: Telge erbjuder Cleo Forsman ett specialkontrakt - Cleo kommenterar framtiden.