Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Telge utslaget – utan chans i Täljehallen

För andra året i rad tar Telges säsong slut i kvartsfinal. Alvik skickade ut Södertäljelaget i två raka matcher efter en storseger i Täljehallen på fredagen.

Alvik hade två matchbollar. Men behövde bara en. Telge föll med hela 44–75 på hemmaplan i den andra kvartsfinalen.

– För jäkligt. Allt vi har jobbat för hela året och så är det bara slut. Klart det känns jobbigt, sade Telges coach Hanna Bouldwin.

Hemmalaget sköt bort chansen tidigt i matchen.

Bokstavligen.

Under matchens tolv första minuter satte Telge bara två skott från golvet. Nära korgen, utifrån, på halvdistans – inget gick i. Och det gav Alvik en ointaglig ledning, 10–34. En ledning som inte blev mindre, utan i stället växte till en segermarginal på 31 poäng.

– Vi kom ut väldigt passiva. Vi förstod vad som stod på spel – och ibland blir man då mer försiktig än aggressiv. Offensivt fick vi bra skott i början, skott vi brukar sätta under säsongen. Men nu kanske det var lite mer press och vi var lite tröttare, sade Bouldwin.

Taneisha Harrison, som sköt 52 poäng i första mötet, var den som lyckades sätta bollen mest frekvent i första halvlek, då hon stod för 15 poäng. Men efter paus, när tiden rann ut för Telge, tappade även stjärnforwarden i effektivitet. Harrison stannade på 22 poäng.

Samtidigt spelade också Alvik ett effektivt försvar, tog bort många lägen för Telge och hade inte sällan händer framme som störde – eller rentav blockade – skotten.

Amerikanska guarden Syessence Lee Davis storspelade för Alvik och noterade 23 poäng, 10 returer och 6 assister.

Läs mer: Tvärstopp - men stjärnskottet vill stanna