Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Telge utslaget – utan chans i Täljehallen

För andra året i rad tar Telges säsong slut i kvartsfinal. Alvik skickade ut Södertäljelaget i två raka matcher efter en storseger i Täljehallen på fredagen.

Annons

Alvik hade två matchbollar. Men behövde bara en. Telge föll med hela 44–75 på hemmaplan i den andra kvartsfinalen.

– För jäkligt. Allt vi har jobbat för hela året och så är det bara slut. Klart det känns jobbigt, sade Telges coach Hanna Bouldwin.

Hemmalaget sköt bort chansen tidigt i matchen.

Bokstavligen.

Under matchens tolv första minuter satte Telge bara två skott från golvet. Nära korgen, utifrån, på halvdistans – inget gick i. Och det gav Alvik en ointaglig ledning, 10–34. En ledning som inte blev mindre, utan i stället växte till en segermarginal på 31 poäng.

– Vi kom ut väldigt passiva. Vi förstod vad som stod på spel – och ibland blir man då mer försiktig än aggressiv. Offensivt fick vi bra skott i början, skott vi brukar sätta under säsongen. Men nu kanske det var lite mer press och vi var lite tröttare, sade Bouldwin.

Taneisha Harrison, som sköt 52 poäng i första mötet, var den som lyckades sätta bollen mest frekvent i första halvlek, då hon stod för 15 poäng. Men efter paus, när tiden rann ut för Telge, tappade även stjärnforwarden i effektivitet. Harrison stannade på 22 poäng.

Samtidigt spelade också Alvik ett effektivt försvar, tog bort många lägen för Telge och hade inte sällan händer framme som störde – eller rentav blockade – skotten.

Amerikanska guarden Syessence Lee Davis storspelade för Alvik och noterade 23 poäng, 10 returer och 6 assister.

Läs mer: Tvärstopp - men stjärnskottet vill stanna