Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Telge utslaget i kvalet till SSL

4–3, 3–4 och 3–4. Telge SIBK var på väg att vända underläge till seger i söndagens match mot Kalmarsund. Men på övertid fick ölänningarna sista ordet i den tredje och avgörande playoff-matchen till SSL.

Annons

– Det var inte så här det skulle sluta, säger Charlotta Ekstrand.

Hon sitter ensam på sargen och stirrar med tom blick ut över Västergård Arena, där FBC Kalmarsund redan hunnit lämna planen efter att ha firat avancemanget till den andra playoff-rundan.

En chansboll från mittplan, lite oreda framför mål, en tursam studs och så var 63 minuter och 23 sekunders kamp var över.

– Det är bara helt tomt nu. Det var inte det här vi kämpat för hela säsongen. Jag vet inte vad som kommer hända nu, säger Charlotta Ekstrand.

Telge SIBK fick uppförsbacke direkt.

Efter en minut hade Elin Aronsson – som var lysande i målet – redan stått för två jätteräddningar.

Men dryga minuten senare hade hon ändå fått plocka två bollar ur nät.

– Vi är inte alls med från början. Jag vet inte vad det är, det måste vara nerverna. Vi vet exakt var och hur de går, ändå så gör vi inte det som vi behöver göra, säger Ekstrand.

Och det kunde varit betydligt värre utan Elin Aronssons jätteräddningar.

FBC Kalmarsund körde stundtals över hemmalaget i den första perioden. Ändå lyckades Telge få kontakt genom Nathalie Engström i den 18:e matchminuten.

– Det lyfter oss och ger oss hopp, säger Ekstrand.

Telge inledde den andra perioden med tre och en halv minuters numerärt underläge. Stolpen räddade Telge då. Men Telge växte också i boxplay och kom till flera bra chanser i den andra perioden, utan att få utdelning.

– Vi sätter inte våra lägen som vi har, speciellt inte jag. Det var samma sak i lördags. Jag är sjukt besviken på mig själv, säger Ekstrand.

Utdelningen kom i stället i tredje.

På en minut vände Telge 1–2 till 3–2 och glädjen efter att Jessika Hellsén för första gången satt laget i förarsätet var vacker, som att allt äntligen lossnat.

– Jag skulle låst matchen då, säger Ekstrand som gjorde allt rätt men ändå inte fick in bollen.

I stället kvitterade ölänningarna fyra minuter senare och fick övertaget inför förlängningen.

– Du får snacka med (Jonny) Norrbom, säger tränaren Richard Gårdman. Jag är alldeles tom nu.

– Nej, vad ska man säga. Det är de här matcherna vi väntat på hela säsongen. Det känns som att vi har det, så slutar det ändå så här. Det känns grymt, jävligt grymt, säger assisterande tränaren Jonny Norrbom, och fortsätter:

– Målet inför säsongen var ju kvalspel, men när man väl är här vill man så klart ta nästa kliv. Det går inte att summera mer än så just nu.