Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Telge United utklassade Värmbol

7-1 (2-0) till Telge United FF mot Värmbol. Och Veronica Nyström blev fyramålsskytt.

Telge UFF har fått en smakstart som nykomlingar i division 1. På lördagen blev det hela 7-1 hemma mot Värmbol.

- Kul att hitta målet igen, det var skönt. säger Veronica försiktigt efter matchen.

Men det tog en stund innan hon gjorde mål. Målkalaset började tidigt med två snabba mål av Jessica Nordling och Malin Nyberg, den senare en riktig rökare till frispark, redan efter åtta minuter.

Sedan blev det inget mer mål i den första halvleken. Men så i den andra började Veronica Nyström hitta luckorna. Hon slog in både 3-0 och 4-0 inom några minuter när hon sprang sig fri.

Amanda Nilsson gjorde 5-0 på ett långskott och Värmbol reducerade på straff. Sedan var det Veronica som avslutade med lagets sjätte och sjunde mål i slutminuterna då Värmbols försvar inte alls hängde med.

Inför säsongen blev Telge av med skyttedrottningen Patricia Üre. Att det var Veronica som skulle ta över hennes roll är inget hon funderat på.

- Nej, jag har försökt att inte tänka så. Jag har försökt att bara spela på och låta det komma, vi har många fler som kan kliva fram och göra mål, det visade vi i dag, säger Veronica Nyström.

Tränaren Ulf Hedlund är nöjd över hur spelarna agerade mot Värmbol.

- Det här var ett stort steg framåt. Jag tycker vi agerade lugnt och säkert i dag. Kul att göra mycket mål men vi ska nog inte dra för stora växlar av det här, säger Ulf Hedlund över det fakrum att Värmbol är ett bottenlag.

- Det ska bli kul att se hur vi agerar då vi möter lite tuffare motstånd. När det smäller lite mer brukar vi få problem.