Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Telge tillväxt raggar arbetsföra på Tinder

Ute på en tuff arbetsmarknad får man inte rädas att ta till nya lösningar för att hitta arbetskraft. Så resonerar man på Telge tillväxt där man genom dejting-appen "Tinder" ska hitta arbetssugna ungdomar.

I början av månaden skrev LT om Telge tillväxts svårigheter att hitta ungdomar till sina arbetsplatser. Nu gör man en ny satsning för att nå ut till Södertäljes unga: genom dejting-appen Tinder.

– Vi måste ta till oss de medel där ungdomar finns och försöka nå dem den vägen, säger Ewert Sjöstrand, vd Telge tillväxt. Det är en lite oortodox metod, men vi har ju problem att hitta ungdomar via arbetsförmedlingen. 

Ewert Sjöstrand säger att det finns en stor grupp ungdomar som varken studerar eller är inskrivna på arbetsförmedlingen. 

– Vi vet helt enkelt inte vad de gör, säger han.

För att hitta fler ungdomar i Södertälje så dyker fyra nya "singlar" upp på Tinder för att representera Telge tillväxt.

Men även om ungdomarna finns på Tinder, så är ju appen främst avsedd för dejting. Hur tror du att det kommer att landa hos ungdomarna?– Jag vet faktiskt inte, men vi måste ju prova ett annorlunda grepp. Det finns exempel inom politiken, senast i Danmark, där man nådde ut till nya väljare via Tinder.

En av de nya "singlarna" är Ewert Sjöstrand själv. 

– Jag har faktiskt inte laddat ner appen än. Men det ska bli roligt och det är ju ett vällovligt syfte bakom.