Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Telge ska utföra det omöjliga uppdraget

Telge är det enda laget som lyckats besegra serieledande Luleå den här säsongen. Men det var i Täljehallen. I kväll står Telge inför seriens svåraste uppgift, att vinna i Luleå Energi Arena – Luleå har vunnit alla åtta hemmamatcher hittills den här säsongen.

Annons

– Det är självklart svårare på bortaplan, men om vi är på hundra procent så är det möjligt, säger tränaren Hanna Bouldwin vars lag inte drabbats lika hårt av influensan som Kings.

– Ellen (Åström) och Linnea (Nilsson) är lite krassliga just nu, men de är okej och jag tror de kan spela mot Luleå, säger Bouldwin.

Luleå har seriens högsta poängsnitt och har gjort 78 poäng som minst – men oftast över 90 – i alla matcher. Utom just i Täljehallen när Telge höll Luleå nere på 57 poäng.

– Det var inget speciellt vi gjorde, vi spelade vårt spel och var effektiva både offensivt och defensivt. Jag tror att det är möjligt att göra det igen, säger Bouldwin.