Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Telge ska knäcka fysiska Sallén – på nytt

Med fyra raka segrar i bagaget åker Telge till Uppsala för en tuff match mot Sallén – ett av ligans mest fysiska lag – som fått en ny tränare och är svårbedömda.

Telge ligger på tredje plats och är ett av basketligans mest formstarka lag. Topplaget Luleå besegrades senast hemma i Täljehallen och dessförinnan var det just tabellfyran Sallén som stod för motståndet.

Då lyckades det unga Telgelaget vinna returtagningen klart trots Uppsalalagets stora och fysiska insidespelare, med veteraner som Kadidja Andersson, Christy Bacon och Katarina Andersson.

– Då gjorde vi det jättebra, särskilt Taneisha (Harrison) och ”Jossan” (Olheim) fick bort Christy och det gav mycket. Även Tilde (Ahlin) och Frida (Fogdemark) har gjort det bra i försvar hela säsongen. De syns inte så mycket men de gör ett jättebra jobb. De gör väldigt få misstag, berömmer Telges coach Hanna Bouldwin.

För några dagar sedan – dagen före match – valde Salléns huvudtränare Johan Persson att hoppa av sitt uppdrag, vilket gör Hanna Bouldwins jobb lite svårare.

– De har inte spelat så annorlunda sedan dess, i alla fall. Men för oss gäller det att jobba på som ett lag, som är vår styrka. Vår inställning och den härliga atmosfär som är i laget är nog det jag varit mest nöjd med hittills, säger Bouldwin.

Förutom Anita Ilic saknas eventuellt även Cassandra Martinsson i Telge.