Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Telge SIBK ledde fyra gånger men fick bara en poäng – sista kvitteringen kom med sex sekunder kvar

Telge SIBK var nära sin tionde trepoängare på elva försök. I stället blev det oavgjort för andra gången – efter att gästande Falun kvitterat med sex sekunder kvar.
– Surt att vi inte kunde vinna, säger tvåmålsskytten Johanna Kauppinen.

20-åriga Johanna Kauppinen, ny för året från Tullinge, hade gjort fyra mål inför söndagens hemmamatch mot serietrean Falun. Nu blev det två, och det andra – som betydde 4–3 och som hon gjorde på egen hand med drygt fem minuter kvar – borde kanske ha varit segermålet.

I stället kom en kvittering när matchen nästan var slut.

– Vad var det, sex sekunder kvar? Jag såg inte ens vad som hände, helt plötsligt låg bollen bara i mål. Det var surt att vi inte kunde vinna, men jag vet inte, vi var inte vårt bästa jag i dag. Det kanske speglade matchen ändå att det blev lika, säger hon.

– Vi kan mycket bättre. Vi ska vinna den här matchen, bara vi har kämpaglöden. Men det har vi inte tillräckligt i dag tycker jag.

Är det risk att det blir såna här matcher nu när ni leder serien så klart och nästan känns klara för SSL-kval?

– Vi kan inte lägga av för att vi ligger i toppen, vi måste forsätta, hela tiden. Kämpa på. Vi kan inte bara sluta. Jag är besviken.

Men hon kan i alla fall glädja sig lite åt sina egna två mål.

– Jag har inte kommit igång med målskyttet förrän i dag, om man säger så. Så det kändes jäkligt skönt. Hoppas det kan fortsätta så.

Telgetränaren Peter Nilsson passar på att berömma gästerna från Dalarna, även om han också erkänner att matche inte var någon av Telges bästa.

– Falun är ett bra lag, de har ett par gamla elittjejer som är kvar. I såna här matcher måste man kriga också, vi krigar inte riktigt i dag. De vinner lite för mycket närkamper och är lite hetare i saker och ting. Visst, vi kan rulla bollen och spela snyggt, men man måste vinna något på det också och det gör vi inte i dag. Och då blir det en tuff match, säger han.

Nu gäller det för Telge SIBK att höja nivån igen, inte i första hand för att ta poäng – även om laget förstås måste fortsätta vinna matcher för att behålla sin placering i toppen av tabellen.

– Vi kommer närmare en förlust om vi inte går in för det i varje match. Vi måste ha en plan framåt och försöka vara som starkast i kvalet, men samtidigt krävs det ett jobb för att hamna där också. Och i kval handlar mycket om det mentala, det är tre matcher i första kvalet, då måste man vara med. Och har du gått och lallat och fallit ihop lite grann, då är det svårt. Det gäller att bli den här maskinen, det är lätt att säga men det är så vi måste se det, säger Peter Nilsson.

Matchfakta

Telge SIBK–IBF Falun 4–4 (2–1, 1–2, 1–1, 0–0)

Mål: 1–0 (7.42) Felicia Forsmark (Therese Gustafsson), 1–1 (18.20) Clara Hellgren (Patricia Forsell), 2–1 (19.48) Johanna Kauppinen (Felicia Forsmark), 2–2 (28.02) Petra Hansson (Emelie Magnusson), 3–2 (32.30) Terese Ahlqvist (Cecilia Asplund), 3–3 (39.30) Clara Hellgren (Patricia Forsell), 4–3 (54.40) Johanna Kauppinen, 4–4 (59.54) Patricia Forsell (Clara Hellgren).

Skott: 31–26 (10–6, 9–8, 9–10, 3–2).