Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Telge SIBK-backen om hennes galna målform: "Har jobbat hårt och blivit starkare"

Caroline Rosenberg är en av de stora utropstecknen i Telge SIBK den här säsongen. Backen stod för fyra mål borta mot Kais Mora i helgen och har nu gjort hela 16 mål på tolv matcher.
– Jag har vågat mer den här säsongen, säger 22-åringen.

För drygt två säsonger sedan blev Caroline Rosenberg omplacerad från forward till back. Men trots steget bakåt i planen har målen kommit som aldrig förr. Den här säsongen har målskyttet exploderat för henne – från tre mål i fjol i division 1, till att redan nu ha öst in 16 mål.

Lägg till elva assist och det blir totalt 27 poäng på tolv matcher så här långt. En utveckling som även tycks ha överraskat Caroline Rosenberg själv. Inte konstigt förstås, eftersom hon nästan tredubblat sin poängskörd, men på färre matcher jämfört med förra säsongen. Då gjorde hon elva poäng på 16 matcher i division 1.

– Det är väldigt kul, såklart. Förra säsongen blev det inte lika mycket poäng. Den här säsongen hade jag gjort fler poäng efter tre matcher än vad jag gjorde förra säsongen, skrattar Rosenberg, som ursprungligen kom fram i Hölö-Mörkö IF och förutom ett år i Trosa Edanö har hållit till helt och hållet i Södertäljeinnebandyn, först i Södertälje IBK och sedan 2012 i Telge SIBK.

Mot Kais Mora i lördags höll hon sig alltså framme fyra gånger, och spelade även fram till ett mål, i matchen som Telge SIBK vann med 8–4. Och hennes personliga poängrekord för en säsong är slaget sedan länge.

– En anledning är att jag har vågat mer på planen. Man måste ju våga misslyckas för att kunna lyckas. Jag har väl även jobbat hårt i gymmet och blivit starkare, så det ligger kanske något i det. Sen spelar vi ut spelmässigt också och utnyttjar alla positioner i betydligt högre grad än förra säsongen, säger hon.

Positionsbytet från forward till back skedde när Telge SIBK spelade i SSL – och nu är Rosenberg gjuten på sin backplats. En position hon gillar skarpt.

– Man får ha mer boll och det är kul. Man behöver spela mer med huvudet, eftersom du måste tänka defensivt också. Det är en balansgång.

Så man behöver vara smartare för att spela back än för att spela forward, eller..?

– Haha, nej det är smartness på olika sätt, skulle jag säga, säger Rosenberg.

Telge SIBK öser på i allsvenskan och leder serien överlägset. Caroline Rosenberg tycker dock inte att laget nått sin fulla potential än. Det finns mer att utveckla tills de riktigt viktiga matcherna kommer längre fram.

– Vi spelar riktigt bra och har en bra trupp, men jag tror att vi har mer att ge. Vi letar fortfarande efter de bästa formationerna och har ändrat en del i matcherna. Så vi har en del jobb kvar och har mer att ge, säger Rosenberg.