Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Telge ryckte i sista perioden och vann mot Linköping FBC

Telge vann borta mot Linköping FBC i division 1 mellersta Svealand i innebandy med 9–7. Matchen var helt jämn efter två perioder, 6–6, innan Telge avgjorde i sista perioden.

– Ännu en ångestmatch där vi drar det längsta strået, sett över 60 minuter så är det ett rättvist resultat där vår lite större rutin fäller avgörande. Linköping startar matchen bäst och verkade ha nerverna under kontroll. I en hafsig första period går man fram till en 3-2 ledning, i början av andra perioden drar vi på oss några utvisningar som Linköping utnyttjar och leder matchen med 5-2. Vi avslutar perioden bra och vänder till 6-5, i slutet av perioden kvitterar Linköping och vi har 6-6. Linköping har mycket boll i tredje perioden men spelar utanför vår 2-2-1 uppställning och har svårt att skapa några lägen. Vi skapar flertalet spelvändningar och får utdelning på dessa i sista perioden. Hos oss var Giovanni Palumbo, Robin Berglund och Linus Jonsson tongivande, kommenterade Telges tränare Nicklas Jonsson.

Robin Berglund gjorde tre mål, övriga mål för bortalaget gjordes av Marcus Lundberg, Giovanni Palumbo, Morgan Ahlberg, Andreas Lindgren, Matias Karkulahti och Tommy Cannerbo.

Det här betyder att Linköping FBC ligger kvar på nionde plats i tabellen, och Telge på tionde plats.

Telge tar sig an Tyresö/Trollbäcken i nästa match borta söndag 3 mars 16.00.